OM BERGVÄRMEEN REN VINSTBERGVÄRMESTANDARDSERVICEÖVRIGA TJÄNSTER & PRODUKTERFÖR PRIVATPERSONERFÖR FÖRETAGFRÅGOR & SVARKONTAKT


 

Företaget

Bergvärme etablerades 2002 av Lars Banér. Verksamheten är primärt fokuserad till Västernorrland och bolaget har sett en kraftfull och hälsosam tillväxt. Bergvärme är flerfaldigt prisbelönat och har bland annat erhållit pris för tillväxtskapande (SYNA-priset) och årets företagare (Guldstegen).


Energiformen

Bergvärme är en ren energiform som är lika gynnsam för miljön som för ekonomin. Från ett borrat hål tar man gratisvärme från berggrunden. Bergvärme skapar en effektiv energilösning året runt.

 

Med en bergvärmepump tar man gratisvärme från berget genom att borra ett vanligtvis 100-250 meter djupt hål ned i berggrunden. I borrhålet för man sedan ned en s.k. kollektorslang fylld med frostskyddsvätska (bioetanol). Denna vätska pumpas runt i slangen så att den fångar upp värmen ur berget.

Fördelen med bergvärme är att det inte kräver en stor tomt och att effekten är hög under hela året.

 

Visste du att?

Installation av en värmepumpanläggning kan göras året runt. Borrning på vintern, i frusen mark är faktiskt på sätt och viss lättare, då s k borrkax inte flyter ut över gräsmattan i samma omfattning som på sommaren. Dessutom är risken för att riggen skall skada gräsmattan mindre.


Bergvärme i Sundsvall AB
org. nr: 556734-0624
Hantverksvägen 3A
861 36 Timrå
Kontor: 060-15 00 49
info@bergvarme.se